Evenement

Installatie Vakdagen │ 10 t/m 12 september 2024 │ Hardenberg

Bekijken

Vakpaspoort app

Je bewijs van vakmanschap!

Met de Vakpaspoort app kun je als vakmens eenvoudig je 'Bewijs van Vakmanschap' tonen aan vakbedrijven, werkrelaties en opdrachtgevers. Deze handige app is volledig gratis te gebruiken en verkrijgbaar via de Google Play Store en de Apple App Store.

Het platform 'Centraal Register Techniek' ontvangt je behaalde certificaten van aangesloten opleiders en exameninstituten uit de technieksector. Bovendien kun je zelf je (school)diploma's uploaden via het DUO-register.

Een werkrelatie aangaan met een vakbedrijf is eenvoudig

Naast het overzichtelijk bij elkaar hebben staan van al jouw certificaten en diploma’s in de app, kun je deze delen met het vakbedrijf met wie je een werkrelatie hebt gelegd in de app. Ook wordt het steeds gebruikelijker voor opdrachtgevers om de identiteit van vakspecialisten te checken voordat ze toegang verlenen. Met het Vakpaspoort laat jij eenvoudig en snel zien namens welk vakbedrijf je komt. Je kunt werkrelaties aangaan met vakbedrijven die vermeld staan in het Centraal Register Techniek. Het is mogelijk om met meerdere vakbedrijven een werkrelatie te hebben.

Regie over je eigen gegevens!

Bij je allereerste inlogmoment vragen we je om jezelf te identificeren met iDIN. Dit is een éénmalige stap voor extra veiligheid. Daarna kun je eenvoudig inloggen met een persoonlijk gekozen pincode. Wil je iDIN liever niet gebruiken? Geen zorgen! We bieden ook de mogelijkheid voor handmatige identificatie. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk.

Het is belangrijk om te weten dat niemand zomaar toegang heeft tot jouw gegevens in de app. Alleen als je ervoor kiest om een certificaat of diploma (tijdelijk) te delen met een werkgever, werkrelatie of opdrachtgever, worden de gegevens die bij je kwalificatie horen zichtbaar voor degenen met wie je ze hebt gedeeld. Je hebt als vakmens volledige controle over wie jouw gegevens kan zien en voor hoelang.

Bewijs dat je komt via een vakbedrijf

Het wordt steeds gebruikelijker voor opdrachtgevers om de identiteit van vakmensen te checken voordat ze toegang verlenen. Met je Vakpaspoort laat jij eenvoudig en snel zien namens welk vakbedrijf je komt. Het is mogelijk om met meerdere vakbedrijven een werkrelatie te hebben.

Als vakmens hoef je alleen maar de QR-code van de opdrachtgever te scannen met je Vakpaspoort. Hiermee laat je duidelijk zien wie je bent, namens welk vakbedrijf je komt en of je de vereiste certificering hebt om de opdracht uit te voeren. De opdrachtgever kan de QR-code ophalen via de functie 'Check je Vakspecialist' op de website van het Centraal Register Techniek.

CO-vrij pas in je Vakpaspoort

Als je in het bezit bent van het juiste CO certificaat en een werkrelatie hebt met een vakbedrijf dat beschikt over de vereiste CO bedrijfskwalificatie, dan wordt je CO-vrij pas zichtbaar in je Vakpaspoort. En dat is handig! Want vanaf 1 april 2023 zal een opdrachtgever er steeds vaker om vragen. Vanaf die dag is de Wet Certificering Gasverbrandingsinstallaties ingegaan.

Met de CO-vrij pas kun je als vakspecialist nog sneller laten zien dat je de benodigde certificering hebt om installatie en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan onder andere cv-ketels, geisers en gashaarden.

Je kan je Vakpaspoort account laten verwijderen met het invullen van een formulier op de website.

Aanvraag: Vakpaspoort account verwijderen

Vul onderstaand formulier in om een aanvraag in te dienen voor het verwijderen van je Vakpaspoort account. Let op, we verwijderen alleen je account inclusief de door jouw ingevulde gegevens. Wettelijk mogen wij geen certificaten of diploma's verwijderen uit het kwaliteitsregister van het Centraal Register Techniek.