Evenement

Installatie Vakdagen │ 10 t/m 12 september 2024 │ Hardenberg

Bekijken

ACK en ACB certificaten STEK toegevoegd in Vakpaspoort

De ACK en ACB certificaten (VVAKK bewijzen) van STEK zijn toegevoegd aan het register van het Centraal Register Techniek. Hierdoor zijn ze nu ook zichtbaar in het Vakpaspoort.

De ACK en ACB certificaten (VVAKK bewijzen) van STEK zijn toegevoegd aan het register van het Centraal Register Techniek. Hierdoor zijn ze nu ook zichtbaar in het Vakpaspoort.

Sinds het begin van onze samenwerking met STEK, zijn al meerdere certificaten aan ons register toegevoegd. Vanaf nu ook de ACK en ACB certificaten. Het ACK-vakbekwaamheidscertificaat bevat ‘Veilig werken met koudemiddel NH3’, ‘Veilig werken met koudemiddel CO2‘ en ‘Veilig werken met koolwaterstoffen als koudemiddel’. Inmiddels heeft de ‘K’ (koolwaterstoffen) plaatsgemaakt voor de ‘B’ (brandbaar). Onder ACB vallen ammoniak, CO2, brandbare koudemiddelen, R32 en HFO’s. Meer informatie hierover vind je op de website van STEK en de website van NKK (Netwerk Koude- en Klimaattechniek).

De volgende kwalificaties zijn opgenomen in ons register:

  • VVAKK-A1 Ammoniak (NH3) (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-B1 Brandbare Koudemiddelen (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-B2 Brandbare Koudemiddelen (max 25 kg) in installaties
  • VVAKK-B3 Brandbare Koudemiddelen (max 3 kg) in installaties
  • VVAKK-C1 Kooldioxide (CO2) (ongeacht inhoud koudemiddel)
  • VVAKK-C2 Kooldioxide (CO2) (max 25 kg) in installaties
  • ACK-C Kooldioxide (CO2)
  • ACK-K Koolwaterstoffen
  • ACK-A Ammoniak (NH3)

Het volledig aansluiten van STEK is nog niet afgerond. Certificaten als bijvoorbeeld het EPBD (verbeteren energie efficiëntie van gebouwen), zijn nog niet opgenomen. Twijfel je of een certificaat al in ons register staat? Check dan in de app Vakpaspoort de lijst met kwalificaties die al in ons register staan. Je vindt de lijst als je in het beginscherm van de app klikt op de knop '+ Toevoegen' en vervolgens op 'Ik mis een kwalificatie'. Open de lijst 'Zoek en selecteer een kwalificatie'. Bij vragen kun je ook contact opnemen met onze helpdesk.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de app? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via het inschrijfformulier op de homepage, of volg ons op de socials.